We cijferde onszelf gewoon even weg | Familie Ploem - Zorgoppas
We cijferde onszelf gewoon even weg
16 november 2021 

We cijferde onszelf gewoon even weg

Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem (Bram, Juul 16, Stan 15 en Kris 11).

Steeds als ik een nieuwe ouder aan de lijn krijg, hoor ik de twijfel en ook het schuldgevoel. Ze beginnen heel aarzelend aan hun verhaal en doen net of het allemaal wel meevalt (iets wat ik heel erg herken hoor). Als je dan zegt dat het niet meevalt en dat je uit ervaring weet hoe het is, barsten sommige in tranen uit.

Het is niet normaal om jezelf weg te cijferen, alleen maar te zorgen, te werken, geen tijd te hebben voor de andere kinderen, laat staan voor ontspanning en leuke dingen doen.  Maar dat is wel wat er aan de hand is en wat ik herken. De ouders ontdooien wat en durven dit toe te geven, worden heel open en je hebt prachtige gesprekken met allemaal een ander eigen verhaal. Nadat je alles in kaart gebracht hebt en er een duidelijk vraag is, is er vaak ook ruimte voor wat humor en ontspanning in het gesprek.

Voor mij altijd erg belangrijk om de mooie dingen te blijven zien en altijd met wat humor!
Over de schrijver
Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem.
Reactie plaatsen