Ons verhaal helpt
Ons verhaal helpt

Ons verhaal helpt❤️

Larisa werkt bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem (Bram, Juul  19, Stan 18 en Kris bijna 14)

Toen ik 4,5 jaar geleden bij Zorgoppas begon, had ik niet verwacht dat ik de gesprekken met de gemeenten zo leuk zou vinden. Natuurlijk had ik al wel de nodige ervaring met deze gesprekken toen ik nog werkte als ergonomisch- bouwkundig adviseur bij Chambers.

Toch voelde dit anders!

Mezelf voorstellen vond ik in het begin altijd wat ongemakkelijk. Wat vertel je over jezelf? Zitten de beleidsambtenaren op “ons verhaal” te wachten of houd ik het kort bij mijn naam en functie?

Al snel merkte ik dat alle beleidsambtenaren, maar dan ook echt allemaal onder de indruk zijn van mijn introductie. Zo mooi is dan ook de meest voorkomende reactie “dus jij snapt deze ouders ook echt!”

Na zo’n reactie wordt het gesprek makkelijker. Ik spreek vanuit onze eigen ervaringen. Veel beleidsambtenaren staan er dan pas bij stil dat het organiseren van gewoon even samen een hapje eten, voor deze gezinnen ook echt georganiseerd/gepland moet worden.

Gisteren nog zei een wethouder: “Ik heb daar nooit bij stilgestaan. Wij vragen spontaan diezelfde dag nog even ons buurmeisje en we gaan!” Dat kunnen deze ouders natuurlijk niet.

En dat is nu precies het doel waar wij als Zorgoppas naar streven.

Ouders met een zorgbehoevend kind weer mee laten doen in de maatschappij. Gewoon de oppas appen om spontaan te ontspannen.

Hoe makkelijk kan het zijn🌈🤗


#zorgoppas #gemeenten #groei #gezin #introductie #onsverhaal #ontspanning #impact #oudershelpen #oppassen


Over de schrijver
Reactie plaatsen