Team Zorgoppas

Ons Team

'We zijn aan de slag gegaan vanuit de overtuiging dat oppas regelen voor ouders van zorgbehoevende kinderen veel gemakkelijker moet kunnen. Zorgoppas gaat voor sociale impact.'

Doreen

Doreen is moeder van een zoon en een dochter in de tienerleeftijd en woont in den Bosch. Ze solliciteerde al naar een rol binnen Zorgoppas nog voor de onderneming officieel was opgericht. Doreen is opgeleid als verpleegkundige en heeft vijf jaar aan het bed gestaan. Daarna heeft ze tien jaar voor Rabobank gewerkt. Doreen stuurde de oprichter een enthousiast bericht waarin ze uitlegde waarom Zorgoppas een fantastisch initiatief is. “Ik zocht een stukje zingeving in mijn werk, bij Zorgoppas heb ik dat gevonden.”

Larisa

Larisa is getrouwd met Bram en samen hebben ze twee zoons en een dochter. De jongste zoon is meervoudig gehandicapt. Larisa handelt dan ook uit ervaring.

Ze is ergotherapeut en heeft in verschillende revalidatiecentra gewerkt. Ook was ze ergonomisch adviseur voor woningaanpassingen.

Larisa is klant bij Zorgoppas en na 5 jaar niet gewerkt te hebben, wilde ze weer iets doen waar ze blij van werd en waar ze achter staat. “Een mooiere combinatie was nauwelijks denkbaar: Zorgen dat gezinnen met een zorgbehoevend kind zonder twijfel of schuldgevoel even weg kunnen!”

Harm

Harm woont samen met Alexandra in de Bossche binnenstad en heeft een achtergrond in de maatkleding. Daar heeft hij geleerd dat het veel prettiger is om te maken wat écht aansluit bij de behoefte van een klant, dan zomaar iets aan te bieden dat toevallig veel op voorraad is. Goed doorvragen naar waar iemand werkelijk mee is geholpen is daarvoor de basis. Zijn ervaring in de ontwikkeling van videogames heeft hem overtuigd van de kracht van online platforms om zo grote groepen mensen te bereiken. “Prachtig om te ervaren hoeveel positieve impact je kunt hebben op de levens van zoveel mensen.”

Babs

Babs woont samen met Bud en is moeder van een zoon en een dochter in de middelbare schoolleeftijd. Ze heeft 18 jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt. Haar zoon heeft zowel een lichamelijke als een verstandelijke beperking en zodoende kwam ze in aanraking met Zorgoppas.

“Uit ervaring weet ik dat het voor zorgkinderen heel fijn is om een vertrouwd gezicht te zien. Maar ook voor het gezin is het uiterst waardevol als er een goede match is met een fijne en vertrouwde oppas. Het geeft elke dag weer zoveel voldoening om deel uit te mogen maken van een team dat zich hier volledig voor inzet!”

Kim

Kim woont in de Muntel in 's-Hertogenbosch samen met haar zoontje van 7 en haar dochter van 9 jaar. Haar achtergrond ligt in zowel het toerisme als de horeca, maar het langst heeft ze gewerkt als front- en backoffice employee bij een internationaal en commercieel bedrijf. Het ontzorgen en ondersteunen van zowel collega als klant is altijd haar drijfveer geweest.  

Het zorgaspect spreekt me aan, de ouders die het het aller hardst nodig hebben uit de brand helpen door het vinden van een fijne oppas. Hierdoor zullen ze weer meer vrijheid en bewegingsruimte gaan ervaren wat iedereen in het gezin ten goede komt.  

Marloes

Marloes woont samen met haar man Mick en hun twee zoontjes in Oisterwijk. Marloes heeft jarenlang als verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis, ook op de kinderafdeling. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan met kindjes met een hulpvraag en hun ouders.

Marloes vindt het belangrijk om op een holistische manier samen tot de kern van het probleem te komen. Vrijheid gun ik iedereen, zeker ouders met een hulpbehoevend kind. Ik vind het daarom erg mooi om voor Zorgoppas te mogen werken.

Aiya

Aiya is opgegroeid in Rotterdam, heeft zo’n 5 jaar in Den Bosch gewoond en woont nu sinds kort in Tilburg. Ze is afgestudeerd als Social Worker en heeft ervaring in de zorg en de klantenservice. Ze is een aantal jaar geleden met veel plezier ook Zorgoppas geweest en vindt het erg leuk om nu aan de andere kant te staan.

Ze wil graag gezinnen en oppassen net zo blij maken met een match als dat zij is geweest. Dat ze daarin iets kan betekenen vindt ze ontzettend waardevol.

Jelka

Jelka woont samen met haar man Remco, zoontje Owen en hondje Nova in Schaijk. Voordat ze bij Zorgoppas aan de slag ging werkte ze in de gehandicaptenzorg. Ze heeft gewerkt in woonhuizen die opgezet zijn door ouders dus daardoor ook veel contact gehad met ouders van zorgbehoevende kinderen. Werken als matching specialist vind ze super dankbaar.

Het geeft haar veel voldoening als het gelukt is om een passende oppas te matchen aan een gezin. Wetende dat de ouders hierdoor een keer ontspannen de deur uit kunnen!

Esmee

Esmee is opgegroeid in Eindhoven en is onlangs met Yvo naar Lommel verhuisd. Hier wonen zij samen met hun twee hondjes, Pablo & Leyla. Als persoon is zij enthousiast, heeft ze een groot zorghart en denkt ze graag out of the box.

Ze vindt werken bij Zorgoppas als matching specialist dankbaar en haalt hier veel voldoening uit. Ze is altijd met een lach op haar gezicht aan het werk.

Team Zorgoppas regelt voor ouders van zorgbehoevende kinderen gemakkelijker een betaalbare en geschikte oppas.

Winnaar IGNITE Award

Uit vijfenvijftig aanmeldingen won Zorgoppas in oktober 2016 de prestigieuze IGNITE Award, een prijs voor startende sociaal ondernemers met slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De IGNITE Award daagt startende sociaal ondernemers uit om met hun businessideeën een echte sociale verandering in gang te zetten.


De deskundige jury sprak in haar oordeel over een ‘innovatief, professioneel businessplan’, een ‘goed financieringsmodel’ en een ‘uitstekende schaalbaarheid van de sociale impact’.

Achmea Groeiprogramma

In februari 2019 werd Zorgoppas geselecteerd door het expertpanel van het Achmea Foundation ImpactPlus groeiprogramma, waarbij in de Grande Finale in juni een extra boost werd toegekend om toegankelijkheid voor iedereen te realiseren.


“Dit is iets wat heel Nederland zou moeten kennen en er toegang toe hebben.”