Ja mijn kind zit nog steeds in een rolstoel!
16 november 2021 

Ja mijn kind zit nog steeds in een rolstoel!

Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem (Bram, Juul 17, Stan 16 en Kris 11).

Waarom wordt het ouders van een zorgbehoevend kind zo lastig gemaakt om dingen te regelen.

Ik heb het dan nog niet eens over hele grote dingen, maar de gewone dagelijkse dingen.

Waarom moet ik uitleggen, nee zelfs mezelf verdedigen dat ik Stan 7 x per dag moet verschonen in plaats van 6 x! Waarom moet ik steeds bewijzen dat Stan nog steeds niet kan lopen en dat dat ook nooit gaat gebeuren! Waarom moeten bepaalde documenten per post heen en weer, als je een punt of komma verkeerd hebt staan of bent vergeten?

En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Nou moet ik zeggen dat ik ook vaak de juiste mensen aan de lijn heb, mensen die wel meedenken, begripvol zijn en dingen wel snel voor je regelen. Het zou zo fijn zijn als die regeldingen wat makkelijker en sneller zouden kunnen, zodat dit tot minder frustraties leidt.

Natuurlijk zijn deze regeldingen nodig, maar ouders willen vooral met hun zorgbehoevend kind bezig zijn en niet met dit soort dingen.

#regeldingen #papierwerk #frustraties
Over de schrijver
Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem.
Reactie plaatsen