Hippe Nikes voor Stan | Familie Ploem - Zorgoppas
Hippe Nikes voor Stan

Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem (Bram, Juul 17, Stan 16 en Kris 11).

Sinds enkele weken had Stan blauwe plekken en wondjes op zijn voeten.

Hij draagt overdag spalken die zorgen dat zijn voeten in de juiste stand blijven, zodat Stan in de statafel kan staan. Nu viel het mij op dat hij steeds meer met zijn voeten naar binnen en omlaag draaide. Dit veroorzaakt dus de plekken op zijn voeten. De revalidatie arts gaf aan dat er twee opties zijn: niks doen en voortaan sloffen aan, maar dan dus nooit meer staan of naar de orthopeed voor advies. 

Dat eerste was voor ons geen optie, want het staan is voor heel Stan zijn houding heel belangrijk en hij geniet er ook echt van. Dus op naar onze orthopeed in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Met z’n tweetjes zaten ze aan Stan zijn voeten (vindt hij vreselijk🙈) en eigenlijk was er maar 1 optie.

Het vastzetten van twee gewrichten in beide voeten, 8 weken gips en dan zou Stan weer kunnen staan (in de stafafel😜). Na de OK worden er nieuwe spalken aangemeten en kiezen zijn broer Juul en zusje Kris de aller hipste Nikes voor hem uit. Zodat Stan als een echte stoere vent weer kan staan in zijn statafel.

 Stan heeft even op de wachtlijst gestaan voor deze OK, maar we weten inmiddels dat hij 19 mei geopereerd gaat worden. Het klinkt allemaal heel simpel en onze stoere vent kan veel hebben, maar het zal weer even afzien worden. Ik houd jullie op de hoogte hiervan!Over de schrijver
Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem.
Reactie plaatsen