Een fijne (andere) woonplek | Familie Ploem - Zorgoppas
Een fijne (andere) woonplek
16 november 2021 

Een fijne (andere) woonplek

Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem (Bram, Juul 16, Stan 15 en Kris 11).

Dit is voor ons iets waar we helemaal niet aan wilden denken en wat we lekker voor ons uitgeschoven hebben. Stan zou gewoon altijd bij ons blijven wonen. Hij heeft zijn eigen coole kamer beneden met een fijne badkamer. We zouden de verzorging zelf doen of we schakelen lieve zorgverleners in. Ook Juul en Kris dachten hier zo over. Juul heeft zelfs een hele tijd geroepen dat Stan bij hem komt wonen als het bij ons niet meer kan. Zo lief!

Al enige tijd werden wij door verschillende ouders benaderd dat zij een woonplek willen gaan creëren voor kinderen zoals Stan. Of dit ook iets voor ons zou zijn?Heel lang hebben we hier niks mee gedaan, wij wilden het op onze eigen manier en op ons eigen tempo doen. Tot een lieve collega zo enthousiast vertelde over deze plannen en aangaf dat ook zij zich had aangemeld. Toen ben ik me er toch maar eens in gaan verdiepen.

Tijdens een weekendje weg begin november hebben Bram en ik het samen op het strand besproken. Alle voors en tegens benoemd en ‘s avonds tijdens het eten in het restaurant zei Bram: “zo Stan is ingeschreven!” Ik dacht echt even slik en had de tranen in mijn ogen.

We hebben Juul en Kris direct gebeld, zodat ze het niet via via zouden horen. Juul stelde een paar duidelijke vragen, zoals waar komt dat dan en snapte helemaal waarom we dit gedaan hebben. Maar dan Kris: zij was echt super verdrietig en snapte niet waarom Stan weg zou moeten.

We zijn toen we terug waren samen met Juul en Kris gaan zitten en hebben uitgelegd waarom. Voor haar is het heel lastig om zich voor te stellen hoe het over een paar jaar is, dat snappen we heel goed. We hebben haar een soortgelijk huis laten zien dat al klaar is en gezegd dat we nu mee mogen denken over het hele huis.

Dat vond ze fijn en ze begon direct met de inrichting van Stan zijn appartement! Ben best trots op ons dat we deze stap met z’n vijfjes gemaakt hebben, dan voelt het ook goed. Jullie zullen nu best benieuwd zijn waar ik het over heb denk ik? Neem maar eens een kijkje op Mooi Leven Huis Dommelstreek en laat me weten wat je ervan vindt en ook als je vragen, hebt laat maar weten!

www.mooilevenhuisdommelstreek.nl
Over de schrijver
Larisa matcht bij Zorgoppas. Vanuit haar jarenlange ervaring als ergotherapeut en moeder van een meervoudig gehandicapte zoon beschrijft Larisa elke maand de leuke, grappige maar ook de minder leuke dingen die ze meemaken als gezin Ploem.
Reactie plaatsen