Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Zorgoppas? Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen...

Zo kunnen we je direct het beste helpen en antwoorden op al je vragen geven. Maak hier je keuze:

Ik ben ouder en zoek een geschikte oppas

Ik ben oppaskandidaat en zoek een gezin

Ik ben van de gemeente en ik wil kennismaken

Ik ben een werkgever en ik wil kennismaken 

Toch nog een andere vraag?

Stel je vraag via het contactformulier

Ouder

Is Zorgoppas ook voor mij?

Als jij moeite hebt met het vinden van geschikte oppas voor je zorgbehoevende kind helpen we jou daar graag bij. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of indicaties. Het maakt dus niet uit of je al zorg ontvangt via ZIN, PGB of WLZ. Wij geloven dat jij prima kan beoordelen in hoeverre je kind zorgbehoevend is, en of jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Het is goed dat je om hulp vraagt. Laat je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Wat betaal ik?

Je betaalt 9 euro abonnementsbijdrage per maand en 8 euro per uur (voor Amsterdam is dat 9 euro). Daarvoor krijg je een geschikte oppas en regelt Zorgoppas je administratie en de betaling van je oppas. Jouw uurbijdrage van 8 euro (en 9 euro voor Amsterdam) gaat volledig naar de oppas, Zorgoppas vult dit uurloon aan naar 12 euro (voor Amsterdam 14 euro). Zo blijft het voor je oppas ook interessant en zetten we in op een duurzame relatie. Dit lukt ons dankzij een bijdrage van je gemeente.

Hoe werkt het matchen?

Het matchingproces bevat een aantal stappen. Nadat een oppaskandidaat gegevens achterlaat op onze website wordt hij/zij gescreend middels een telefonisch interview. We bespreken dan de kennis, ervaring en beschikbaarheid van de kandidaat.

Tijdens de intake met jou als ouder/verzorger beoordelen we hoe we jouw zorgvraag en oppasbehoefte het best kunnen beantwoorden. Op basis van jouw wensen en gezinssamenstelling selecteren we de meest geschikte oppaskandidaten en stellen deze aan je voor. We letten onder andere op beschikbaarheid van de oppas, waar jij en de oppas wonen, je gezinssituatie en natuurlijk de zorgbehoefte van je kind(eren). Tijdens een kennismakingsgesprek kijk je of er een klik is. Ten slotte beoordeel je zelf in hoeverre een oppaskandidaat geschikt is om voor jouw kind(eren) te zorgen.

Kan ik m'n oppas betalen met het PGB van mijn kind?

Nee, dat mag niet, maar het is wel toegestaan om het naast een PGB te gebruiken.

Zorgoppas werkt niet met diagnoses of formele indicaties. Het maakt dus niet uit of je al andere zorg ontvangt via ZIN of PGB.

Hoe betaal ik voor m'n oppas?

Zorgoppas incasseert maandelijks jouw abonnementsbijdrage (9 euro per maand) en de uren die zijn opgepast (8 euro per uur - voor Amsterdam is dat 9 euro per uur).

Onze ervaring leert dat er gemiddeld wekelijks wordt opgepast.
Om een inschatting te kunnen maken van wat je kan verwachten hebben we een paar rekenvoorbeelden gemaakt. We gaan hierbij uit van 4 uur per keer:

Twee keer per week; 34 uur per maand = € 281 per maand (voor Amsterdam is dat € 315 per maand)
Eén keer per week; 16 uur per maand = € 137 per maand (voor Amsterdam is dat € 153 per maand)
Eens per twee weken; 8 uur per maand = € 73 per maand (voor Amsterdam is dat € 81 per maand